Group 12
Підписка

    Топ 5 десертів без цукру: корисні та смачні солодощі

    Їжа Лют 21, 2024

    У світі зростає популярність здорового способу життя, що призводить до пошуку альтернативних варіантів традиційних страв. Один з таких напрямків — десерти без цукру, які дозволяють насолоджуватися смаком без шкоди здоров’ю.

    Зміст:

    У цій статті ми розглянемо 5 найсмачніших десертів, які можна приготувати без використання цукру, зберігаючи при цьому насичений смак і задоволення від солодощів.

    Чизкейк

    Це простий рецепт, який можна легко адаптувати для свят. Основною відмінністю від класичного чізкейка є ніжна начинка, що нагадує вершковий крем, а також підсолоджувач замість цукру.

    Інгредієнти для чизкейку

    Основа:

    • 200 г борошна (6,5 ст. л.);
    • 150 г вершкового масла;
    • 2 ст. л. холодної води;
    • дрібка солі.

    Начинка:

    • 400 г домашнього сиру;
    • 180 г вершкового сиру;
    • 200 мл вершків;
    • 3 яйця;
    • 2 ч. л. підсолоджувача.

    Спочатку змішайте м’яке вершкове масло з борошном, додайте воду, замішайте тісто та залиште в холодильнику на 40 хвилин. Розкачайте тісто та викладіть у форму. Випікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.

    Для начинки збийте у блендері два види сиру, вершки, яйця та підсолоджувач. Потім вилийте цю суміш на підпечену основу і випікайте протягом 50 хвилин. Після випікання охолодіть та прикрасьте за смаком.

    Кокосові трайфли

    Ці кокосові трайфли схожі на торт у склянці, але без цукру та білого борошна, замість них – кокосові інгредієнти, що надає не лише цікавого смаку, але й користі.

    Інгредієнти для кокосових трайфлів:

    Бісквіт:

    • 100 г кокосового борошна;
    • 200 мл молока;
    • 3 яйця;
    • 50 мл розтопленої кокосової олії (можна замінити соняшниковою);
    • 5 г розпушувача;
    • 2 ч. л. підсолоджувача.

    Крем:

    • 400 мл сметани;
    • 1 ст. л. крохмалю;
    • 1,5 ч. л. підсолоджувача;
    • 300 г грушевого пюре;
    • 5 г желатину.

    Для бісквіта збиваємо яйця з підсолоджувачем, додаємо кокосову олію та молоко. Збиваючи поступово додаємо кокосове борошно. Тісто випікаємо при 175 градусах протягом 45 хвилин.

    Для крему, желатин розчиняємо у грушевому пюре, щоб отримати густу консистенцію, а сметану збиваємо з крохмалем та підсолоджувачем. Складаємо трайфли, розміщуючи шари бісквіта, крему та грушевого пюре в склянці, завершуючи сметанним кремом та посипаючи какао. Такий десерт виявиться смачним і корисним для любителів здорового харчування.

    Банановий пиріг

    Цей неперевершений десерт поєднує в собі смак і користь, адже основу цього десерту становлять свіжі банани та здорові складники.

    spoon.com.ua

    Інгредієнти для бананового пирога:

    • 2 банани;
    • 3 яйця;
    • 3 ст. ложки пшеничної муки;
    • 2 ст. ложки кокосової стружки;
    • 2/3 склянки вівсяної муки;
    • 1 ст. ложка насіння льону;
    • 30 г вершкового масла або гхі;
    • 1/2 ч. ложки кориці та какао (за бажанням);
    • 3/4 ч. ложки соди;
    • сіль.

    Усі інгредієнти збити в блендері. Випікати при 190 °C приблизно 30 хвилин. Дати охолонути. Якщо використовувати частково цільнозернову пшеничну муку, пиріг буде світлішим. Якщо вівсяна з льоном, як в рецепті, то темнішим. Для тих, хто любить шоколад, можна додати какао, але і без нього пиріг буде смачним.

    Мус з білого шоколаду

    Мус з білого шоколаду — ніжна та ароматна страва, що приголомшить ваші смакові рецептори, відмінний вибір для поціновувачів десертів, які бажають насолодитися смаком і користю одночасно.

    spoon.com.ua

    Інгредієнти для мусу з білого шоколаду:

    • 3 склянки мигдального молока (Можна зробити самостійно: 1 склянка сирого мигдаля на 2-3 склянки води, замочити принаймні на 4 години, збити, процідити);
    • 1/3 склянки кленового сиропу або рідкого меду;
    • сіль;
    • 3 ст. ложки агар-агару (пластівці!);
    • 70-75 мл какао-масла;
    • цедра 2 апельсинів;
    • сік 1 апельсина;
    • ваніль.

    Змішати мигдальне молоко, кленовий сироп/мед, сіль і агар-агар в каструлі і довести до кипіння, часто збиваючи. Зменшити вогонь і варити під кришкою на повільному вогні протягом 5 хвилин, періодично збиваючи, доки агарові пластівці не розчиняться. Зняти з вогню і додати розтоплене масло какао. Накрити кришкою і дати розтопитися протягом 5 хвилин.

    Додати суміш в блендер разом з апельсиновим соком і ваніллю та збити. Додати натерту апельсинову цедру і знову трохи збити. Розлити суміш в келихи і залишити в холодильнику до застигання.

    Банановий тофі тарт

    Підготуйтеся до справжнього кулінарного витвору з нашим рецептом бананового тофі тарту — неймовірно смачного десерту, який здивує ваші гостей своїм ніжним смаком та корисністю.

    spoon.com.ua

    Інгредієнти для бананового тофі тарту:

    Тісто:

    • 1 ст. ложка молотого насіння льону або чіа;
    • 3-4 ст. ложки холодної води;
    • 1/2 склянки кокосового масла або гхі;
    • 3/4 склянки вівсяної муки;
    • 1/2 склянки гарбузового насіння або горіхів;
    • 1/3 склянки крохмалю;
    • 2 ст. ложки меду;
    • сіль.

    Начинка:

    • 10 великих свіжих фініків;
    • ½ склянки арахісового масла;
    • 1 ст. ложка меду;
    • 1 ст. ложка кокосового масла;
    • ваніль;
    • сіль;
    • трохи кориці;
    • 5 невеликих бананів, порізані поперек на 3 частини;
    • кардамон;
    • 2 ст. ложки кокосової олії;

    Для заливки:

    • 100 мл кокосового молока;
    • 1 яйце;
    • 1 ст. ложка крохмалю.

    Змішайте муку, насіння, крохмаль та сіль в кухонному комбайні або блендері. Додайте масло і збивайте, поки суміш не стане схожою на крихти.

    Додайте 4 ст. ложки холодної води і знову збивайте до однорідності. Додавайте воду по одній ст. ложці, якщо потрібно.

    Розкладіть тісто в форму для запікання діаметром 22 см, проколіть його виделкою і охолодіть у холодильнику протягом години. Випікайте при 180°C, прикривши пергаментом, протягом 20 хвилин.

    Збийте всі інгредієнти для тофу до однорідності. Вилийте на підготовлене тісто.

    Обсмажте на кокосовій олії банани з кардамоном протягом 3 хвилин. Перевертайте обережно.

    Викладіть кусочки банана на тофу у тісті. Для заливки змішайте кокосове молоко, яйце і крохмаль, а потім вилийте на тарт. Випікайте при 200°C протягом 30-40 хвилин. Дайте охолонути перед подачею.

    Споживати, готувати або замовляти десерти, які не тільки не шкодять фігурі, але і не викликають почуття сорому, вже стало не просто модним, але й загальноприйнятою практикою. Популярність здорового харчування зростає, і тепер ми віддаємо перевагу цільним та натуральним продуктам, уникаючи оброблених альтернатив.

    Замість класичних десертів, які містять цукор і штучні добавки, ми обираємо корисні варіанти, збуджуючи наші смакові рецептори з використанням натуральних підсолоджувачів та цільнозернового борошна. Для основи або тіста ми можемо використовувати такі інгредієнти, як вівсяне, рисове, лляне, крохмаль, борошно з нуту чи сочевиці, а також мигдальне борошно або інші види горіхового борошна. У ролі підсолоджувачів можуть виступати мед, сироп агави, сироп граната чи фініковий, кленовий сироп, стевія, банани або сухофрукти.

    Знаючи ці прості заміни, ви можете спробувати приготувати різноманітні десерти, які не тільки задовольнять ваші смакові пристрасті, але й будуть корисними для вашого організму. Від млинців до пирогів, здорові десерти можуть бути багатшими та багатограннішими у смаку, ніж традиційні варіанти з білим борошном та цукром.

    Поділитися