Сніданок — це не лишень важливий і приємний щоденний ритуал, а й можливість зазирнути в культуру іншої країни.
Зміст:
- Ізраїль: шакшука — це яєчня і дещо ще
- Турецький сніданок — різноманіття та насолода
- Сніданок в Ісландії — то суцільна користь
- Малайзія: надзвичайно екзотичний насі лемак
- Індійці снідають особливою манкою
- Біхер-мюслі по-швейцарськи
- В англійській яєчні головує консервована квасоля
- Франція — тільки хрусткий круасан
- В Іспанії снідають тостами з помідорами
- Українці вранці «ліняться» і готують вареники
Від ізраїльської шакшуки до французьких круасанів — зібрали рецепти сніданків з усього світу з їхніми неповторними особливостями.
Ізраїль: шакшука — це яєчня і дещо ще
Класична ізраїльська шакшука — особлива яєчня, в якій яйця тушкуються в соусі з помідорів, солодкого перцю, часнику і цибулі зі східними прянощами. Гастрознавці стверджують, що до такого сніданку можна додавати все, що маєте під рукою.
Час приготування: 25 хвилин
Турецький сніданок — різноманіття та насолода
Головні складники традиційного турецького сніданку — це велика кількість невеличких тарілочок із різноманітними наїдками, якими заведено ласувати неспішно. Ця трапеза називається «kahvaltı» і перекладається дуже просто — «до кави». Тож, якщо хочете поснідати по-турецьки — варіть улюблену каву, діставайте блюдечка та наповнюйте їх яйцями, сиром, овочами, горіхами, фруктами, варенням чи іншими улюбленими ласощами.
Час приготування: від 15 до 30 хвилин
Сніданок в Ісландії — то суцільна користь
В Ісландії вранці їдять вівсянку. І звичайно, мешканці льодовиків готують її по-своєму. А саме — варять на воді та молоці і додають у поживну кашу фрукти, овочі, насіння та риб’ячий жир. Це надзвичайно поживно і, подейкують, що навіть і смачно.
Час приготування: від 5 до 15 хвилин
Малайзія: надзвичайно екзотичний насі лемак
Оригінальні рецепти сніданків — це про Малайзію. У гарячій екваторіальній країні заведено снідати рисом на кокосовому молоці. Але це не єдиний секрет страви. Там обов’язково ще мають бути смажений арахіс, засушені анчоуси, огірки, зварене круто яйце і креветкова паста. А також приправа самбал, яка має основу із червоного перцю.
Час приготування: близько 30-45 хвилин
Індійці снідають особливою манкою
Упма — це дуже складна манна каша. Спочатку для неї смажать цибулю з морквою, помідором та капустою із розкішним розсипом приправ: гірчиця, арахіс, часник, імбир, каррі та лавровий лист. Далі туди додають манку, яку, трішки обсмаживши, заливають окропом.
Час приготування:близько 20-30 хвилин
Біхер-мюслі по-швейцарськи
У Швейцарії люблять снідати швидко й корисно. Тут традиційно їдять біхер-мюслі, які не треба навіть готувати. Просто заливаєте пластівці молоком, ставите в холодильник на ніч. А вранці додаєте до них подрібнені яблука та горіхи. А також — трішки лимонного соку з медом і для краси — шматочки банану.
Час приготування: близько 5-10 хвилин (на змішування і нарізку інгредієнтів)
В англійській яєчні головує консервована квасоля
Англійці, як і більшість жителів планети, на сніданок віддають перевагу яєчні. Але готують її у Сполученому Королівстві по-своєму: із сосисками, овочами, беконом або грибами. Головне — перед подачею залити консервованою квасолею.
Час приготування: від 20 до 40 хвилин
Франція — тільки хрусткий круасан
Швидкі сніданки — це, звісно, про Францію. Зараз пухка та хрустка булка з начинкою на ранок для нас уже така звична, що здається нашою традиційною. Але модними круасани, як і багато чого іншого, зробили саме французи. Кава з молоком і хрустким круасаном без начинки — це обов’язковий сніданок французів.
Час приготування: 5-10 хвилин
В Іспанії снідають тостами з помідорами
Іспанці вранці підсмажують у духовці хліб, попередньо поливши оливковою олією, натирають його часником і «намазують» м’якоттю помідора. Цей сніданок називається пан кон томато. До основи також можуть додавати хамон, апельсин або сир. Цікаво, чи не перешкоджає такий мікс свіжому диханню?
Час приготування: від 15 до 30 хвилин
Українці вранці «ліняться» і готують вареники
Українці здебільшого обирають прості та корисні сніданки. Одна із найсмачніших традиційних ранкових страв — ліниві вареники або ж іще їх називають сирними галушками. Кажуть, такий сніданок у нас готують від часів козаччини.
Для таких вареників зазвичай обирають домашній сир, змішують його із цукром, дрібкою солі, яйцем та борошном, а потім замішують тісто. Далі скачують довгі трубочки, ріжуть їх на шматочки, приплюснують і обвалюють у борошні. На фінальній стадії необхідно відварити ці шматочки тіста в киплячій воді кілька хвилин і подавати на стіл. Зі сметаною, соусом, шкварками чи підсмаженою цибулею — тут кожна господиня обирає на свій смак.
Час приготування: близько 20-30 хвилин
Раніше ми писали про ТОП-5 десертів без цукру: корисні та смачні солодощі.